当前位置: 首页 > 师资队伍 > 专业教师 > 理论教研室 > 正文
理论教研室
钟芳芳
发布者:   文章来源:   发布时间:2018年07月05日   分享到:

钟芳芳,1986年出生于江西省遂川县,文学博士,2017年2月毕业于韩国学中央研究院(大韩民国京畿道城南市),博士论文题目为《三国时代以后的韩中音乐交流研究(韩文)》,长期担任东亚音乐考古学会、东亚乐律学会等学会的中韩翻译。研究领域为中韩音乐文化交流以及中国传统音乐的研究。

Fangfang ZHONG was born in Jiangxi province in 1986. She obtained a PhD in the humanities with a focus on musicology from The Academy of Korean Studies (Seongnam, The Republic of Korea) in February 2017. The title of her dissertation is "Korean-Chinese Music Exchange after the Three Kingdoms Period of Korea." Fangfang has long served as a Korean-Chinese interpreter for the International Conference of East Asian Music Archaeology and the International Conference of East Asian Music Temperament. Her research focuses on Korean-Chinese music and cultural exchange and Chinese traditional music.